Francis van Broekhuizen open over donkere gedachten: ‘Dat ken ik niet van mezelf’

Door: Isabel Kouwenoord
24-09-2022

Operazangeres Francis van Broekhuizen deed vrijdagavond in het programma ‘De geknipte gast’ een boekje open over de donkere gevoelens die haar troffen toen ze in een voorfase van de overgang kwam. ,,Dat ken ik niet van mezelf.”

Door de hormonen werd alles plots veel heftiger voor de zangeres. ,,Dat je zo kwaad wordt dat je mensen wil vermoorden.” Als gastheer Özcan Akyol vraagt of Francis van Broekhuizen ook wel eens donkere gedachten heeft, zegt Van Broekhuizen volmondig ja. ,,Ik zit nu in zo’n voorfase van de overgang”, vertelt ze. ,,Ik merkte dat ik daar veel emotioneler van werd. Dat is dan hormonaal. Ik heb nu voor het eerst van mijn leven de pil om het een beetje te nivelleren en dat helpt heel goed.”

Somber

Daarvoor was ze op sommige momenten erg somber. ,,Ik ben normaal gesproken heel vrolijk, opgeruimd en kan overal mijn schouders onder zetten. Opeens had ik zo nu en dan zo’n dag dat ik dacht: laat ik maar doodgaan. Dat is beter. Dat je het zo zwart in je hoofd hebt dat je denkt: nou wat is dit? Die hormonen; vrouwen hebben het soms best wel pittig hoor. Pfoe!”

Tot tien tellen

Door de hormonen kon Francis soms agressief uit de hoek komen. ,,Dan ga ik dus huilen en schreeuwen.” Haar vrouw Jacqueline zorgde er dan voor dat ze weer tot rust kwam. ,,‘Even tot tien tellen’, zei ze dan.”

Meer DenD