François Boulangé wil docu over Dolf Brouwers

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – François Boulangé wil een documentaire maken over het leven van Dolf Brouwers, alias Sjef van Oekel. De voormalig Lingo-presentator noemt het een documentaire met een twist, omdat Dolf ‘vanuit gene zijde’ zelf commentaar geeft op zijn eigen leven. Dat gebeurt door kunstenaar en imitator Rob Spekking.

Boulangé wil Dolf Brouwers (1912-1997) in de documentaire portretteren aan de hand van foto’s, videobeelden, en interviews met personen uit zijn glorietijd. ”Met Henk van der Meijden bijvoorbeeld, de vertegenwoordiger van het establishment, die een heftige campagne begon om Van Oekel van de buis te weren”, zegt Boulangé, die een crowdfundingsactie is begonnen via VoorDeKunst. Boulangé heeft 55.000 euro nodig om de documentaire te financieren.

De zanger en komiek Dolf Brouwers kreeg vooral bekendheid door zijn optreden als Sjef van Oekel voor de VPRO-televisie, begin van jaren zeventig. Daarna figureerde hij in een aantal andere spraakmakende amusementsprogramma’s. Boulangé vraagt zich af ‘hoe een figuur als Sjef van Oekel zo vreselijk populair kon worden, dat hij zelfs op de feestjes van Willem- Alexander werd uitgenodigd? Wat maakte hem tot de absolute cultheld die hij was?’

Rob Spekking kruipt in de huid van Dolf Brouwers en zijn personages Sjef van Oekel en Waldo van Dungen om geestig commentaar te geven op de interviews.

 

BuzzE

 

 

Tags

FRANÇOIS BOULANGÉ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck