Frank de Boer en vrouw vertrekken naar Amerika…zonder dochters

Trainer en voormalig voetballer Frank de Boer verhuist samen met zijn vrouw Helen naar Amerika. Hij heeft een meerjarig contract getekend als coach bij Atlanta United F.C. Hij laat hier niet alleen zijn prachtige villa achter, maar ook zijn drie dochters. En dat terwijl de jongste pas achttien jaar oud is.

Volwassen

Frank (48) heeft samen met Helen (46) drie dochters: Romy (23), Jackie (21) en Beau (18). ,,De kinderen verhuizen deze keer niet mee, ze blijven hier”, vertelt de coach aan weekblad Privé. ,,Mijn dochters zijn inmiddels oud en wijs genoeg om zelf beslissingen te nemen. Ze zijn immers allemaal volwassen. Dus ze bepalen zelf wat ze doen. Beau is de enige die no thuis woont.”

Alle drie de dochters zijn al druk bezig met een carrière opbouwen. Zo speel Beau in het Nederlands handbalteam van 18-. Jackie volgt een studie in Londen, en Romy heeft een eigen woning in Amsterdam. Romy heeft twee eigen bedrijven. Zo heeft ze een webshop voor sieraden, en een interieurzaak in de Pijp in Amsterdam.

Ontslagen

De vorige keren dat Frank een contract tekende bij een buitenlandse club, liep het niet succesvol af. Na 85 dagen een Italiaanse club gecoacht te hebben, stond hij weer op straat. Een ook bij het Engelse Crystal Palace had hij weinig succes. Daar heeft hij 77 dagen gewerkt voordat hij eruit werd gegooid. Zelf vindt Frank dat allemaal niet zo’n ramp. ,,Als voetballer lag ik ook al onder een vergrootglas. Misschien als coach nog iets meer, maar dat ben ik gewend. Ik heb een fantastisch leven.”