‘Frank en Rogier kregen 300.000 euro afkoopsom van RTL’

Frank en Rogier kregen ruime afkoopsom van RTL
Door: Charlotte Wijnen
06-01-2022

Het succes van Frank Jansen en Rogier Smit was maar van korte duur: er is definitief een einde gekomen aan hun gezamenlijke tv-droom. RTL heeft het contract ontbonden dat goed was voor meer dan een half miljoen per jaar, maar de twee zouden wel een zak vol met geld hebben meegekregen.

De twee lieten al geruime tijd weten niet meer samen te willen werken, maar een week geleden was de kogel eindelijk door de kerk: RTL ontbond het contract dat goed was voor meer dan een half miljoen euro per jaar.

‘Ik hoop dat ik nog tv mag maken’

Frank is blij dat hij niet meer met Rogier samen hoeft te werken, maar wil wel graag terugkeren op de televisie. ,,Het was niet te doen met Rogier”, aldus Frank in weekblad Weekend. ,,Ik hoop dat ik nog tv mag maken, maar ik weet het niet. Ik ben in ieder geval helemaal vrij.”

Volgens een verklaring van RTL was de beëindiging in harmonie besloten en Frank bevestigt dit aan het weekblad. ,,De insteek was hoe we netjes afscheid van elkaar konden nemen en dat hebben we keurig netjes gedaan”, aldus Frank.

Frank ontkent afkoopsom

En hoewel het wel eens voorkomt dat je een zak geld mee krijgt als je wordt ontslagen, is dat volgens Frank bij hem en Rogier niet gebeurd. ,,Wij niet. Van ons driejarig contract hebben we twee jaar volgemaakt, het derde jaar komt te vervallen. Dat zou per 1 januari 2022 ingaan, dus nu mogen we geen facturen meer sturen.”

Eerder vertelde Frank trots dat hij en Rogier zo lang het contract loopt, die half miljoen euro per jaar mochten uitdienen zónder daar iets voor te doen. Dat het duo er dan zomaar mee in zou stemmen het laatste jaar geen geld meer te ontvangen, is dan natuurlijk vreemd te noemen.

Er gaan dan ook geruchten dat Frank en Rogier wél een zak met geld hebben meegekregen. Dennis Schouten heeft van een betrouwbare bron vernomen dat de twee een afkoopsom hebben gekregen van RTL. ,,Ze hebben een deal gekregen. Om en nabij 300.000 euro”, vertelt Dennis in Roddelpraat.

Meer DenD