Frank Lammers zou nooit rol in GTST willen

AMSTERDAM – Frank Lammers zou nooit een rol aannemen in een soap als Goede tijden, slechte tijden. De acteur, die momenteel furore maakt met zijn rol als drugsbaron Ferry Bouman in de Netflix-serie Undercover, kiest liever voor kwaliteit, zegt hij in de zomerbijlage van De Telegraaf.

“Een boevenrol in GTST? Nee, want daar is geen tijd voor goede opnames”, aldus Frank. “Dat is alles in één take erop, en als je heel erg geluk hebt mag het nog één keer over. Als je vraagt waarop ik kies, dan is dat op kwaliteit en op de mensen met wie ik samenwerk.”

Om geld of roem gaat het volgens Frank niet. Een goed idee kan hem al over de streep trekken. “Ik heb laatst nog een filmpje voor niks gedaan. Een paar jonge jongens wilden een korte film maken over een man die in een koekoeksklok woont. Dat vond ik zo’n geweldig gek en leuk idee, ik heb meteen ja gezegd.”

Of Frank nu binnenloopt met Undercover, zegt hij niet, maar er bestaat volgens hem een scheef beeld in Nederland over wat je in het acteervak verdient. “Filmen is extreem duur. Michiel de Ruyter kostte acht miljoen. Zo’n 750.000 mensen hebben een kaartje van een tientje gekocht, dus reken maar uit”, schetst de acteur. “Het is een veel te kostbare hobby voor zo’n klein land. Daarom ben ik blij met zo’n grote speler als Netflix. Voor mezelf, maar ook voor het vak.”

 

BuzzE