Frank Masmeijer dronken achter het stuur

Door: Molly Baas
21-06-2018

Het hoger beroep in de cocaïne-smokkelzaak van Frank Masmeijer is uitgesteld tot november. Maar Frank heeft nu ook problemen met de Nederlandse wet. De oud-presentator staat terecht omdat hij twee keer dronken achter het stuur is aangehouden.

Frank zei in 2014 dat hij onschuldig was over het hele cocaïne-incident, dat hij erin geluisd zou zijn. Fans geloofden ook niet dat de oud-presentator zich bezighield met duistere praktijken. Maar hij gaf uiteindelijk toe dat hij wel zeker wat schimmige figuren kende, alleen het smokkelen bleef hij ontkennen.

De rechter in België veroordeelde hem vorig jaar tot een gevangenisstraf van acht jaar. Een cel zag hij echter nooit, omdat België om onduidelijke redenen geen uitleveringsverzoek aan Nederland had gedaan, kon Frank de Belgische cel omzeilen.

Dronken

Van die vrijheid genoot Frank wel zeker, want een glaasje wijn gaat er wel in. Dat bleek op 4 mei 2017, toen de politie hem staande hield en ontdekte dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. En toen drie maanden later weer. Hierom moet Frank opnieuw voor de rechter verschijnen.

Als hij bekent kan Frank Masmeijer naast een maandenlange rijontzegging ook een fikse geldboete verwachten. En dat kan nog wel eens een probleem worden voor de voormalige televisiester, omdat hij momenteel geen enkele vorm van inkomen heeft. Mocht hij veroordeeld worden en niet betalen, kan hij mogelijk voor 26 dagen de gevangenis in moeten.

Meer DenD