‘Frank Masmeijer mogelijk volgende maand vrij’

Door: DitjesDatjes
20-01-2021

Voormalig NCRV-coryfee Frank Masmeijer, die momenteel in een Belgische cel zit vanwege drugssmokkel, zou mogelijk over een maand nog de gevangenis mogen verlaten. De voormalig Dinges-presentator werd in juni veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een woordvoerder van Parket Oost-Vlaanderen vertelt aan Shownieuws dat Masmeijer een verzoek heeft ingediend om vervroegd vrij te komen. De rechter zal uiteindelijk beslissen of Masmeijer in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. “Op 9 februari 2021 komt deze zaak voor bij de Strafuitvoeringsrechtbank Gent. Of betrokkene de gevangenis zal kunnen verlaten in het kader van een voorlopige invrijheidstelling zal dus afhangen van de beslissing van de Strafuitvoeringsrechtbank.”

Masmeijer is veroordeeld vanwege zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. De veroordeling betreft ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift. Het hof noemde de feiten ‘zeer ernstig’. De rechter woog mee dat Masmeijer eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD