Frankrijk is nieuwe songfestival-favoriet

Barbara Pravi
Door: DitjesDatjes
10-05-2021

Malta is niet langer de topfavoriet voor de overwinning op het komende Eurovisie Songfestival. Het lijkt er nu op dat Frankrijk er met de winst vandoor gaat. In Spanje ging ‘Voila’ al viraal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De bookmakers zien sinds zondagavond in Frankrijk de grootste kanshebber, blijkt uit de noteringen van de verschillende wedkantoren.

Verschuivingen

Destiny Chukunyere uit Malta stond zondag voor het eerst op het podium van Rotterdam Ahoy met haar nummer Je Me Casse. De wedkantoren waren niet erg onder de indruk en haar winstpercentage daalde van 20 naar inmiddels 17 procent.

De Franse inzending Barbara Pravi met Voilà staat nu op de eerste plaats met een winkans van 19 procent. Zij oefent donderdag pas voor het eerst. Op de derde plaats staat Zwitserland met 13 procent.

De afgelopen dagen repeteerden alle artiesten die uitkomen in de eerste halve finale voor het eerst. Dat zorgde los van Malta voor kleine verschuivingen in de noteringen bij de bookmakers. Onder meer Cyprus en Oekraïne kregen meer vertrouwen van de gokkers.

Nederland doet volgens de bookmakers nog altijd niet mee om de overwinning. Jeangu Macrooy bungelt met zijn single Birth of a New Age op de 30e plaats in de achterhoede.

Viraal

De impact van de Franse songfestival-inzending was zó groot dat Barbara vorige maand al viraal ging in Spanje. Ze zong haar nummer ‘Voila’ live op de Spaanse televisiezender Telencinco. De Franse zangeres haalde de krantenkoppen in Spanje en is viraal gegaan op Itunes, Spotify en Twitter.

BuzzE

Meer DenD