Frans Bauer ontroert kijker

Door: Tanja Brouwer
09-04-2018

Frans Bauer en zijn vrouw Mariska hebben menig kijker gister tot tranen geroerd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Twintowers

Het getrouwde koppel bezoekt Amerika. Alle hoogtepunten gaan ze langs, en zo ook Ground zero: de plek waar op 11 september 2001 twee vliegtuigen de Twin Towers invlogen. De normaal zo vrolijke en goedlachse Frans is er letterlijk even stil van.

Op het monument staan de namen van alle slachtoffers die overleden zijn tijdens de aanslagen. Het valt de zanger en zijn vrouw op dat er bij sommige namen een witte roos ligt. Een omstander vertelt hen dat die roos wordt neergelegd op de verjaardag van de overledene. “Ik weet nog precies waar ik was”, zegt Frans. “In Berlijn. Ik was m’n cd’tje aan het promoten en zat in de studio. Toen kwam dat bericht en zag ik de eerste beelden, en nu sta ik hier te kijken.”

Tranen

Kijkers die gisteravond op de bank zaten voor het programma Frans Bauer in Amerika waren al net zo onder de indruk. Zo reageert iemand op een foto die Frans postte van Ground Zero “Wat een gedenkwaardige aflevering. Tranen over mijn wangen.” Anderen schrijven “Indrukwekkend. Daar wordt ik echt stil van” en “Rillingen!”

 

Meer DenD