Frans bioscoopbezoek stort in door nieuwe regel coronapas

Door: DitjesDatjes
24-07-2021

Het bezoek in Franse bioscopen is de afgelopen dagen ingestort, sinds de nieuwe regels voor de coronapas van kracht zijn. Het aantal bezoeken is met 70 procent gedaald in vergelijking met de weken daarvoor, meldt het Amerikaanse vakblad Variety.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Frankrijk is het sinds 21 juli verplicht om bij bezoek aan bioscoop of theater een bewijs van dubbele vaccinatie te overleggen of een recente negatieve PCR-test. De nieuwe maatregel heeft flinke protesten uitgelokt. Tegenstanders van de maatregel noemen president Emmanuel Macron een “dictator”.

In Frankrijk stijgt de laatste weken het aantal coronabesmettingen weer flink, vooral als gevolg van de Delta-variant. De pas is vanaf 1 augustus ook verplicht voor een bezoek aan cafés, restaurants en winkels of het gebruik van openbaar vervoer.

De bioscoopsector spreekt van een “dramatische ontwikkeling”. In Frankrijk is op dit moment pas 43 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. Vooral jongeren, een belangrijke doelgroep voor de bioscopen, hebben nog niet twee prikken gehad.

Lesbische nonnen

Tot de films die het slachtoffer lijken te worden van de nieuwe maatregel, behoren Fast and the Furious 9, maar ook het nieuwe epos Benedetta van Paul Verhoeven. De film over de liefde tussen twee lesbische nonnen ging twee weken geleden in première in Cannes en deed het tot nu toe erg goed in de Franse bioscopen.

Frankrijk is het eerste land dat de pas invoert als een verplichting. Maar ook andere landen, zoals Italië en het Verenigd Koninkrijk, kondigden al soortgelijke maatregelen aan die binnenkort van kracht moeten worden. In Nederland kunnen bioscopen zonder enige restrictie worden bezocht, alleen is het aantal bezoekers per zaal nog steeds flink beperkt. In de theaters moet nog steeds 1,5 meter afstand worden gehanteerd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD