Frans Duijts neemt drastisch besluit

Door: Charlotte Wijnen
13-10-2021

Frans Duijts heeft één van de moeilijkste beslissingen ooit gemaakt. Hij heeft het bedrijf van zijn vader moeten verkopen. ,,Het gaat mijn moeder en zusje enorm aan het hart.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tijdens de coronapandemie heeft Frans Duijts veel kunnen werken in het sloopbedrijf van zijn familie. Maar nu zijn optredens weer door kunnen gaan, moest hij het bedrijf verkopen. ,,We hebben ons familiebedrijf in Tiel volledig verkocht”, vertelt de zanger aan weekblad Story. ,,Het gaat mijn moeder en zusje enorm aan het hart. Dit is toch het bedrijf van mijn vader geweest.”

‘Als ik zo doorga, lig ik over tien jaar onder de grond’

Na het overlijden van zijn vader, heeft de zanger met de rest van zijn gezin het bedrijf voortgezet. ,,Maar het is goed geweest. We moeten nu aan onze eigen gezondheid denken.”

Frans doelt hierbij vooral op zijn eigen gezondheid. Doordat hij tijdens de coronapandemie niet kon optreden, had hij genoeg tijd om te werken in het familiebedrijf. ,,Het was fantastisch om met mijn moeder en zusje elke dag samen te werken. Maar nu ons oude leven langzaam weer terug lijkt te keren en ik ook weer overal mag optreden, is het niet meer te doen.”

Frans legt uit dat het bedrijf runnen al zijn tijd in beslag nam. ,,Als ik op die manier doorga, lig ik over tien jaar onder de grond. Net als mijn vader”, legt hij uit. Maar dat is niet de enige reden van de verkoop. ,,Ik wil dat mijn zeventigjarige moeder een rustige oude dag krijgt zonder financiële zorgen. Datzelfde geldt voor mijn zusje. Door de verkoop kunnen zij al hun dromen realiseren.”

Meer DenD