Frans Duijts openhartig over problematisch drinken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Frans Duijts ziet dit jaar vijftien jaar in het vak, maar dat groots vieren kan door het coronavirus niet. Jammer voor de zanger, maar samen met zijn gezin staat hij wel stil bij deze bijzondere mijlpaal. Vooral zijn vrouw Marloes heeft veel moeten opgeven voor haar man. 

‘Ik was altijd weg’

,,Hoewel ze mij steunde in mijn carrière, heeft zij de eerste vijf jaar er alleen voor gestaan met de kinderen”, vertelt de zanger uit Tiel nu aan weekblad Story. ,,Ik was altijd weg.” Inmiddels heeft Frans een betere balans gevonden tussen zijn werk en zijn privé-leven en is hij meer thuis. Dat komt mede door het overlijden van zijn vader. ,,Hij wilde wilde altijd werken, werken en nog eens werken. Het genieten zou later komen. Maar die tijd werd hem niet gegund. Twee jaar geleden overleed hij op 68-jarige leeftijd.”

Geen leuke vader meer

Sinds een tijd zorgt Frans ook een stuk beter voor zichzelf. Dat betekent gezonder eten, meer bewegen en vooral een stuk minder alcohol drinken. Vooral dat laatste bleek moeilijk te zijn, want de gewoonte om bijna iedere dag te drinken was er in geslopen. ,,Dat wordt bij ons altijd gezegd: ‘Zit de vijf al in de klok?’ want dan is het tijd voor een drankje. Nu houd ik het bij een wijntje of een goed glas champagne.”

Maat houden kan Frans nu, maar dat is ooit anders geweest. ,,Vroeger dronk ik om te drinken. Zeker in de beginperiode was dat zo. Dan was een liter Bacardi per avond, zeker in het weekend, heel normaal.” Op een gegeven moment was zijn drankzucht zo aanwezig dat hij geen leuke vader meer was voor zijn dochters. ,,Het zou op alle fronten fout gaan als ik niet zou stoppen met drinken. Het was niet mijn beste tijd, zeg maar. Nu hoef ik niet meer aangeschoten of dronken te worden.”

Tags

AFGEVALLENALCOHOLDOCHTERSFRANS DUIJTSTIEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck