Frans en Mariska Bauer bereiden zich voor op leeg huis

Door: Tanja Brouwer
23-03-2018

De twee oudste zoons van Frans en Mariska Bauer vertrekken dit, en volgend jaar uit huis. Verschrikkelijk vindt Mariska dat.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Universiteit

Oudste zoon Christiaan wordt deze zomer zeventien. Hij is bijna klaar met de middelbare school en wilt daarna rechten studeren aan de universiteit in Leiden. Een jaar later volgt zoon Jan, die neurochirurg wil worden. Dat zal even wennen worden voor Mariska, die gewend is om vijf mannen thuis te hebben! “Christiaan is altijd geïnteresseerd in een ander en daaruit ontstaan superleuke gesprekken”, zegt Mariska over haar zoon tegen Story. “Ik krijg het al benauwd bij het idee dat dat straks wegvalt. Maar ik moet ze leren loslaten.”

Om haar jongens zo goed mogelijk voor te breiden op het zelfstandige leven leert ze hen het huishouden doen. “Qua koken hoef ik Jan niets uit te leggen. Hij vindt het leuk om te kokkerellen. Maar Christiaan heeft daar niets mee. Ik leer hem nu hoe hij vlees balt, lekkere jus maakt en hoe lang de aardappelen moeten koken. Maar ook hoe de wasmachine werkt en dat hij niet alles bij elkaar kan gooien.”

Samen

Mariska hoopt eigenlijk dat Jan straks bij Christiaan wil gaan wonen. Voor Christiaan kopen Frans en Mariska binnenkort een appartementje waar hij tijdens zijn studententijd kan wonen. Als Jan dan ook in Leiden wil studeren, kunnen ze mooi samenwonen. “Ik denk dat Christiaan alleen een magnetron wil. Dat ik hem op zondag voor de hele week eten meegeef en dat zijn was hier wordt gedaan. Daarom zou het ook goed zijn als Jan bij hem komt wonen.”

Meer DenD