Frans wil zijn broer Dorus niet in De Bauers

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Bauers, de realitysoap van Frans Bauer, is een enorme kijkcijferhit. Maar waar zijn broer Dorus twintig jaar geleden nog een belangrijke rol in de serie had, is hij dit keer nergens te bekennen. Waarom?

In De Bauers is een grote rol weggelegd voor de zonen van Frans en Mariska, maar ook voor Frans’ moeder Wies. In de aflevering waarin de vijftigste verjaardag van Frans werd gevierd, waren ook nog zijn beste vrienden en grootste fans te zien. De grote vraag is: waar was zijn broer Dorus?

‘Op verzoek van Frans’

Aan weekblad Story onthult Dorus dat hij inderdaad niet te zien is in de serie. ,,Dat is op verzoek van Frans geweest”, legt Dorus uit. ,,Omdat de soap deze keer echt om zijn gezin zou draaien. Om hem, Mariska, de zonen en hun geliefdes. En natuurlijk onze moeder die regelmatig bij hen thuis is. Daar is van tevoren over gesproken en ik heb daar geen problemen mee. Ik ben dus ook gewoon op zijn verjaardag geweest. Alleen was ik er niet toen de camera’s draaiden.”

Taak overgenomen

Dorus vertelt dat hij er zelf absoluut geen moeite mee had gehad om in beeld te komen. ,,Dat was vroeger ook niet zo. Maar alles is anders nu. Vroeger reed ik Frans ook naar zijn optredens, ook enige tijd samen met onze vader Chris. En bij grote concerten verkocht ik met onze moeder in een kraampje allerlei merchandise. Na de dood van onze vader ging ik met Frans mee. Die taak hebben zijn oudste drie jongens nu overgenomen.”

Gezondheid

Daarbij heeft Dorus genoeg aan zijn hoofd. Twee jaar geleden werd er bij Dorus blaaskanker geconstateerd. Een operatie en diverse nabehandelingen volgden. Gelukkig gaat het inmiddels goed met hem. ,,Alle controles die ik tot nu toe heb gehad laten zien dat er geen kwaadaardige cellen meer zitten”, vertelt Dorus, die toevallig vorige week nog een controle heeft gehad. ,,Daarvan krijg ik een dezer dagen de uitslag. Maar ik ben niet nerveus.”

Tags

FRANS BAUER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck