Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

Anatomy of a Fall gaat over een schrijfster, Sandra Hüller, die wordt beschuldigd van het vermoorden van haar man. De prijs werd overhandigd door Jane Fonda, die daarbij ook benadrukte hoe ver het filmfestival was gekomen met betrekking tot het aantal genomineerde vrouwen. Dit jaar waren zeven vrouwelijke regisseurs genomineerd. Eerdere vrouwen die de Gouden Palm wonnen zijn Jane Campion voor The Piano en Julia Ducournau met Titane.

Bij het ontvangen van de prijs stipte Triet de protesten tegen de Franse pensioenwet aan. Voorafgaand aan het festival werd bekendgemaakt dat de protesten niet door mochten gaan in Cannes.

De juryprijs, na de Gouden Palm de belangrijkste prijs, ging dit jaar naar The Zone of Interest van Jonathan Glazer. De film vertelt het verhaal van een Duitse commandant die tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk was voor het executeren van vele joden in Auschwitz. De prijs voor beste acteur ging naar Kōji Yakusho (Perfect Days), die voor beste actrice naar Merve Dizdar voor haar rol in About Dry Grasses.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie