Franse Rachel Hazes? Moeder Macron haalt hard uit naar ‘schoondochter’

Moeder Macron haalt uit naar schoondochter
Door: Charlotte Wijnen
20-08-2021

Wij hebben Rachel Hazes, de Fransen hebben Françoise Noguès, de moeder van Emmanuel Macron. Ze onthult wat ze nou écht van schoondochter Brigitte vindt…

Geen schoondochter

Françoise doet een zeldzame onthulling in het nieuwste boek van Franse auteur Gaël Tchakaloff. De relatie die ze met Brigitte heeft, de vrouw van haar zoon Emmanuel, is zó slecht dat ze haar niet eens als schoondochter beschouwt.

De Franse president Emmanuel Macron leerde Brigitte kennen toen hij nog student was. Zij was een lerares, en toen ze een affaire kregen was iedereen geschokt. Vooral moeder Françoise, die Brigitte meteen niet kon uitstaan.

Net als iedereen heeft ze er een lange tijd over gedaan om de romance van haar zoon met een oudere vrouw te verwerken. Samen met ex-man Michel Macron deed ze er alles aan om er een einde aan te maken door haar zoon heel ver van haar te laten studeren. Maar hoe ver Emmanuel ook van Brigitte verwijderd was, de liefde bleef.

De Franse Hazes

Françoise kan Brigitte nog altijd niet accepteren, en haalt in het boek van Gaël hard uit naar haar ‘schoondochter’. ,,Voor mij is Brigitte geen schoondochter”, onthult ze. Woorden die we in Nederland maar al te vaak hebben gehoord uit de mond van Rachel Hazes, die ex-schoondochter Monique Westenberg nooit heeft kunnen accepteren.

Rachel had net als Françoise vooral moeite met het leeftijdsverschil. Tussen André en Monique zat zo’n 17 jaar verschil. Uiteindelijk heeft Rachel haar zin gekregen en ruilde André Monique in voor iemand van zijn eigen leeftijd: Sarah van Soelen.

Meer DenD