Fransen vinden songfestivalkandidaat in Tom Leeb

Het lijkt erop dat ook Frankrijk zijn Eurovisiekandidaat heeft gevonden. Volgens de krant Le Parisien sturen de Fransen acteur en zanger Tom Leeb naar Rotterdam. De organiserende omroep heeft nog niets bevestigd, maar de meeste kenners gokken erop dat de 30-jarige Leeb het land vertegenwoordigt.

Leeb volgt Bilal Hassani op als Franse Eurovisiekandidaat. Hassani eindigde vorig jaar op de zestiende plek. Het is voor Frankrijk belangrijk om hoog te eindigen, want in de laatste twintig jaar zijn ze slechts twee keer in de top vijf geëindigd. Dit jaar wilde de omroep France 2 geen nationaal songfestival organiseren om de kandidaat te kiezen. De omroep stapte over naar een intern selectieproces, zoals in Nederland ook gebeurt.

Leeb is de zoon van de komiek Michel Leeb, en acteert zelf ook in films. Ook bracht hij dit jaar een eerste album uit, Recollection, en opende hij voor Tom Jones.

Frankrijk is al verzekerd van een plek in de finale op zaterdag 16 mei. Het land hoort bij de ‘big five’. Samen met Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk dragen de vijf van alle deelnemende landen financieel het meeste bij aan de organisatie van het evenement.

 

BuzzE