Fred Teeven rijdt rondjes in Haarlem

188

Rijden op de bus was altijd zijn jongensdroom. Voordat hij de politiek inging was Fred Teeven (58) al touringcar-chauffeur. En sinds kort is hij in Haarlem aan de slag bij vervoersbedrijf Connexxion.

De oud-staatssecretaris van Justitie vertrok uit de politiek vanwege de bonnetjesaffaire en werkt sinds anderhalve week op de bus. ,,Het is fantastisch. Ik doe het chauffeurswerk parttime en heb mijn introductiecursus net achter de rug”, aldus een tevreden Fred Teeven in Telegraaf.

Internationaal vrachtwagenchauffeur

Hij had de ambitie om internationaal vrachtwagenchauffeur te worden. „Maar toen de kans zich voordeed anderhalve dag per week in mijn regio op de bus te zitten, werd ik meteen enthousiast.”

Te besmet

Het is voor Teeven niet makkelijk geweest een nieuwe baan te vinden. Eerder was de oud-politicus in de race voor een baan bij het adviesorgaan van de Raad van State maar daar was hij naar eigen zeggen ‘te besmet voor’.

Bonnetje

In maart 2015 kondigden toenmalig minister Opstelten en staatssecretaris Teeven hun aftreden aan nadat ‘het bonnetje’ van de ‘witwasdeal’ met Cees H. uit 2000 via Nieuwsuur opdook en later op het ministerie gevonden werd. Eerder had Opstelten gezegd dat het onvindbaar was.