Fred van Leer doet verhaal: ‘Ik heb mezelf iets aangedaan’

Fred van Leer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Een heftige onthulling van styliste Fred van Leer. Nadat er vorige week een seksfilmpje uitlekte van hem, kwam hij zondag om onbekende reden in het ziekenhuis terecht. Fred doet nu voor de eerste en enige keer zijn verhaal.

Op Instagram plaatst Fred een emotionele video waarin hij openlijk zijn verhaal doet. Zichtbaar geëmotioneerd vertelt Fred voor de camera wat er precies gebeurde.

‘Open wond’

,,Ik begin dit filmpje met een zucht”, begint Fred zijn verhaal. ,,Het filmpje wat uitgelekt is, daar ga ik verder niet op in. Vreselijk voor mij en vreselijk voor de mensen die het hebben gezien. Dat is een gegeven, dat moet ik een plek gaan geven. Dat is een open wond, dat heelt, maar blijft een litteken voor altijd.”

Vorige week woensdag werd Fred erop gewezen dat er een seksvideo van hem rondging. De video was opgenomen in persoonlijke sferen, maar lekte uit en werd in een razend tempo doorgestuurd.

,,Dan ben je de weg kwijt en lijkt het alsof de wereld onder je voeten vandaan gaat. In die blinde paniek wist ik niet wat ik met mijn gevoel moest doen. Ik heb godzijdank heel veel goede mensen om mij heen.”

Zorgen

Fred vertelt wat er gebeurde toen de berichten binnenstroomde dat de video was uitgelekt. ,,Ik ben in complete paniek naar buiten gegaan. Verdriet, woede… Ik hoef het jullie denk ik niet uit te leggen.”

De stylist vluchtte naar een vriendin, die dicht bij hem woont. Zij ving hem op. ,,Toen is het hele verhaal begonnen. Politie, recherche, ambulance, omdat iedereen zich zorgen maakte.”

Al snel verzamelden Fred’s vrienden zich. Er werd vervolgens besloten dat hij zou opgenomen worden in de Bouman-kliniek. Zijn vrienden konden hem niet de professionele hulp bieden die hij op dat moment hard nodig had. ,,Daar heb ik minder dan 24 uur gezeten, want de psycholoog zei dat ik er niet thuis hoorde.”

Hulp

De video bereikt een lastig moment. Fred vecht tegen de tranen als hij eerlijk toegeeft dat hij tot wanhoop gedreven werd. ,,Ik heb mezelf iets aangedaan.” vertelt hij. ,,Doordat iedereen heel adequaat heeft gehandeld, ben ik er nog. Daar ben ik zeer dankbaar voor.”

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoord kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis). Mensen met suïcidale gedachten én hun naasten kunnen hier 24/7 gebruik van maken.

Bekijk de video hier:

Tags

FRED VAN LEERHEFTIGSEKSVIDEOUITGELEKT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck