Fred van Leer heeft burn-out: ‘Het licht ging uit’

Burn-out voor Fred van Leer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Fred van Leer heeft heftig nieuws gedeeld. Op Instagram laat hij weten dat hij zijn theatertour heeft moeten annuleren vanwege een burn-out. ,,De afgelopen jaren zijn slopend voor mij geweest.”

In een emotioneel bericht op Instagram vertelt Fred dat hij een pijnlijke beslissing heeft moeten nemen. ,,Lieve mensen, om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb mijn theatertour helaas moeten annuleren”, begint hij zijn verhaal. ,,Dit betekent dus dat mijn theatershow ‘En Route’ volgend jaar niet doorgaat. Het is het moeilijkste besluit dat ik in mijn carrière heb moeten nemen.”

‘Het licht ging uit’

Het valt Fred enorm zwaar, zo laat hij weten. ,,De reden waarom ik de theatertour afzeg, is dat ik noodgedwongen een stap terug moet doen. Toen het licht uitging na mijn laatste Fred & Friends show in Ahoy, is bij mij het spreekwoordelijke licht ook uitgegaan.”

Fred heeft zich gerealiseerd dat de afgelopen jaren slopend zijn geweest. ,,Waardoor ik met pijn in mijn hart tot dit besluit ben gekomen. Want op het podium staan en mensen blij maken is wat ik het allerliefste doe.”

Lager pitje

De theaters zijn op de hoogte gesteld en iedereen die een kaartje heeft gekocht krijgt binnenkort een bericht over de terugbetaling. Toch zegt Fred niet te verdwijnen voor langere tijd. ,,Ik ga op een lager pitje door met mijn andere werkzaamheden. Want in mijn eentje op de bank zitten en naar mijn navel staren is niet de oplossing, leer ik van de deskundigen om mij heen. Ik ga leren om hier een balans in te vinden.”

Tags

BURN-OUTFRED VAN LEER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck