Fred van Leer: Mijn Rotterdamse hart huilt

Door: Kees van der Made
20-11-2021

Het was gisteravond chaos in het centrum van Rotterdam. De ME moest aanrukken om een einde te maken aan de straatoorlog die was ontketend door gewelddadige hooligans en 2G-demonstranten. Ook Fred van Leer vond er iets van…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het centrum van Rotterdam was het toneel van een heuse straatoorlog. Het begon gisteravond toen honderden mensen zich verzamelden om te protesteren tegen het 2G-beleid – beleid waarbij mensen alleen nog een coronatoegangsbewijs krijgen als ze gevaccineerd zijn tegen corona of ervan genezen zijn. Het protest mondde uit in een orgie van geweld. De politie heeft zich genoodzaakt gevoeld om pistoolschoten te lossen. Verschillende auto’s en scooters zijn in vlammen opgegaan. Tijdens de protesten zijn mogelijk enkele gewonden gevallen. Twintig mensen zijn gearresteerd, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aangegrepen

Het lijkt Fred van Leer enorm aan te grijpen. Op Instagram liet hij weten: ‘Mijn Rotterdamse hart huilt’ met een hartje erbij. Renate Gerschtanowitz reageert eronder dat haar hart ook huilt: ‘Mijne ook… Wat een tuig. Lekker je eigen stad vernielen’.

Meer DenD