Frederik steunt Deense voetballers na hartstilstand Eriksen

Door: DitjesDatjes
15-06-2021

Kroonprins Frederik van Denemarken heeft dinsdagochtend een verrassingsbezoek afgelegd aan de training van het Deense voetbalelftal. Hij kwam het team steunen na de heftige gebeurtenissen rondom de hartstilstand van Christian Eriksen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Finland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Frederik zag toen met eigen ogen hoe Eriksen vlak voor de rust van het EK-duel plots naar de grond ging. De voetballer werd daarna minutenlang gereanimeerd. Gelukkig kwam de voetballer weer bij kennis. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar het lijkt naar omstandigheden goed met hem te gaan.

De kroonprins hoorde het laatste nieuws dinsdag uit eerste hand. Frederik sprak onder anderen met bondscoach Kasper Hjulmand en zijn asisstent Morten Wieghorst. Ook ontmoette hij enkele spelers.

Na de wedstrijd lieten Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary, die ook in het stadion zat, via sociale media weten dat ze enorm geschrokken waren. “Het was ontroerend om de geweldige teamspirit en support van spelers en fans te ervaren na de grote schrik die we allemaal hebben gekregen”, zei hij. Dat de wedstrijd tegen Finland verloren ging deerde het kroonprinselijk paar niet. “Het belangrijkste van vanavond is dat het goed gaat met Christian Eriksen.”

De volgende wedstrijd van de Denen op het EK tegen België staat donderdag op het programma. Frederik is dan opnieuw van de partij. Ook koning Filip van België zal in het stadion zitten.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD