Freek Bartels keek docuserie prins Harry en Oprah voor musicalrol

Door: DitjesDatjes
10-09-2021

Freek Bartels heeft veel aan de documentaireserie The me you can’t see van prins Harry en Oprah Winfrey gehad om zich voor te bereiden op zijn rol in de musical Diana & Zonen. Daarin vervult Bartels de rol van de jongste zoon van Diana. “Dat programma helpt mij enorm om me in te leven in deze rol, inhoudelijk ook”, zegt Bartels in een interview met het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de serie The me you can’t see, die te zien is op streamingdienst Apple+, bespreken prins Harry en Oprah hun ervaringen rondom geestelijke gezondheid. Zo onthulde de echtgenoot van Meghan dat hij alcohol en drugs gebruikte om om te gaan met zijn mentale gezondheidsproblemen.

Bartels was naar eigen zeggen nog iets te jong om het overlijden van prinses Diana in 1997 helemaal te begrijpen. Daarom keek hij samen met Jonathan Demoor, die de rol van prins William op zich neemt in Diana & Zonen, diverse documentaires en televisie-items terug. Zo bekeken ze niet alleen The me you can’t see, maar bestudeerden ze onder meer ook de beelden van de begrafenis en het veelbesproken interview van Harry en Meghan met Oprah.

Aan het interview had hij wat minder, vervolgt hij. “Daar zie ik vooral hoe een familie uiteen gereten wordt. Dat gebeurt helaas met meer families, maar zelden zo pontificaal voor het oog van de wereld als hier.”

Voor zijn rol als prins Harry, die rossig haar heeft, ondergaat Bartels een heuse metamorfose. De acteur heeft al maanden een klein baardje en verft zijn haar voor de voorstelling. “Ik maak mijn baard en wenkbrauwen eerst lichter en daarna ga ik er met een rossig blond kleurtje overheen. Dat doe ik zelf, zo concentreer ik me voor de voorstelling.’’

 

BuzzE

 

 

Meer DenD