Frenkie levert twee ton salaris in…per week!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De coronacrisis raakt heel veel mensen. Hoewel de meeste profvoetballer er warmpjes bijzitten, moeten ook zij flink veel geld inleveren. Onder meer Frenkie de Jong gaat ongeveer 70 procent minder betaald krijgen dan normaal.

Twee ton minder

Het profvoetbal staat nu helemaal stil maar voetbalclubs willen hun spelers wel behouden en betalen hen door. Toch moeten de spelers van FC Barcelona ongeveer 70 procent van hun salaris inleveren. Dat betekent dat de voetballers dit jaar miljoenen euro’s minder op hun bankrekening zien verschijnen. Frenkie de Jong bijvoorbeeld speelt nog niet zo lang bij de Spaanse club en verdient daar normaal 307.000 euro per week. Hij zal de komende tijd 214.900 euro minder per week gaan verdienen.

Voor Lionel Messi maakte zelf bekend op Twitter dat hij fors salaris ging inleveren. Voor hem betekent die 70 procent dat hij bijna vier ton minder per week dan normaal verdient. Een andere grootverdiener, Luis Saarez, moet ruim drie ton inleveren.

Geen basisspelers


Er zijn ook spelers van FC Barcelona die een stuk minder dan deze basisspelers verdienen en voor wie 70 procent salaris inleveren voor grote problemen kan zorgen. Zo verdient de doelman normaal 101.000 euro per week. Een enorm bedrag, maar in vergelijking met het salaris van Messi een schijntje.

De voetballers zouden naar verluidt zelf hebben ingestemd met de tijdelijke salarisverlaging. Ze willen dat alle andere medewerkers van hun club wel hun volledige salaris ontvangen.

Tags

FC BARCELONAFRENKIE DE JONGGELDSALARIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck