Friesland: ‘Aantal reacties’ na First Dates over regenboogvlag

Door: DitjesDatjes
17-02-2020

Het provinciebestuur van Friesland heeft maandag een “aantal reacties” ontvangen van inwoners van de provincie naar aanleiding van de uitzending van het programma First Dates. Presentator Sipke Jan Bousema vertelde in tranen hoe erg hij het vond dat op het provinciehuis van ‘zijn’ Friesland nooit de regenboogvlag wordt gehesen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is de enige Nederlandse provincie waar dit niet gebeurt. Volgens Bousema snapt de provincie niet wat de waarde van dit symbool is voor de lhbti-gemeenschap.

De woordvoerder van de provincie kan niet exact zeggen om hoeveel reacties het ging of wat exact de inhoud van de reacties is. “Maar het televisie-item heeft bij sommige mensen los gemaakt”, zegt hij. “Dat hebben we wel gemerkt.”

De provincie heeft “kennisgenomen van de reacties. Maar het is vakantietijd en het college was niet aanwezig. Dus er is nog niet over gesproken of nagedacht.” De zegsman kan niet zeggen of dit wel gaat gebeuren, en zo ja, wanneer dan. “Maar Leeuwarden is in juni de gaststad voor Roze Zaterdag. Dus het onderwerp zal dan naar verwachting zeker ook op de agenda staan.”

Friesland heft overigens naar eigen zeggen geen regenboogvlag omdat “de Friese vlag voor alle inwoners staat. De vlag is er voor iedereen, dus ook voor de lhbti’s”.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD