Frits neemt pauze: ‘Gezondheidsproblemen door alcohol’

Door: Tanja Brouwer
20-09-2019

Frits Wester stopt tijdelijk met zijn werk als verslaggever van RTL. De journalist laat weten dat hij gezondheidsproblemen heeft die gerelateerd zijn aan zijn alcoholgebruik. Tijdens de rustpauze gaat hij werken aan zijn herstel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Herstel

,,Op 8 september was het verslag van Frits Wester in de uitzending van RTL Nieuws niet zoals RTL en de kijker van hem gewend zijn. RTL is daarover in gesprek gegaan met Frits”, melden RTL Nieuws en Frits Wester in een verklaring. Vervolgens neemt Wester het woord: ,,Ik neem de bezorgdheid van RTL en de kijker zeer serieus. Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik de komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken. RTL steunt me hierin en ik hoop dat de media en de kijker mij en mijn directe omgeving deze tijd ook geven.”

Vorige week zondag verbaasde veel kijkers zich toen Frits Wester in het RTL Nieuws te zien was. De politiek verslaggever kwam moeilijk uit zijn woorden. Wester beweerde in eerste instantie dat hij erg moe was, maar nu blijken de geruchten dat er alcohol in het spel was waar. Sinds de ophef over zijn optreden is Frits niet meer te zien geweest op televisie. Hij was ook niet aanwezig bij Prinsjesdag.

Meer DenD