Frits Wester: ‘Ik hield altijd al van water’

Frits Wester
Door: Tanja Brouwer
07-08-2020

Frits Wester maakte een halfjaar geleden aangeschoten zijn opwachting in RTL Nieuws. Kort daarop verdween de politiek verslaggever uit beeld. Hij kickte af van zijn alcoholverslaving in een Zuid-Afrikaanse kliniek en voelt zich nu beter dan ooit. Zijn nieuwe levensstijl draait vooral om water: niet alleen om te drinken, maar vooral om op te varen met zijn eigen bootje. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eerste bootje

Het liefst brengt Frits de hele zomer door op zijn bootje ‘Mar’ die afgemeerd ligt op Terschelling. Al van jongs af aan is hij het liefst op het water te vinden, Zo vertelt Frits aan weekblad Privé. ,,Ik heb altijd iets met water gehad. Als kind speelde ik met rubber bootjes en bouwde ik vlotten. Mijn ouders hadden niets met varen, maar ik wilde graag naar de zeilschool.” In zijn tienertijd maakte hij de eerste kilometers op het water en toen hij 23 jaar oud was kocht hij samen met zijn ex-vrouw zijn eerste bootje. 

Overzichtelijk


Op de boot vindt Frits de rust waar hij naar zoekt. ,,Het leven is hier overzichtelijk. Wat doet de wind, heb ik nog diesel, zit de watertank vol en waar ga ik vanavond eten? ‘s Avonds tuur ik heerlijk rustig naar de sterren en de planten. En je slaapt nergens lekkerder dan in een bed dat door water en wind een beetje schommelt.”

Meer DenD