Fusie Talpa en RTL van de baan: ‘John de Mol baalt’

John de Mol baalt van afblazen fusie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De fusie van de Nederlandse tak van RTL en Talpa van John de Mol gaat niet meer door. De samenvoeging van de twee bedrijven krijgt geen goedkeuring van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tina Nijkamp denkt dat John de Mol er enorm van baalt.

Talpa en RTL kondigden de fusieplannen in juni 2021 aan. Door de samenvoeging zouden tv-zenders als RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL Z, SBS6, Net 5, Veronica en SBS9 en radiozenders Sky Radio, Veronica, 538, Radio10 onder één dak komen. De mediabedrijven zeiden een vuist te willen maken op de advertentiemarkt tegen grote techbedrijven als Google en Facebook.

Fusie van de baan

Maar al snel werd duidelijk dat de bedrijven niet zomaar toestemming zouden krijgen om te fuseren en de ACM begon een onderzoek. Onlangs zeiden RTL Nederland en Talpa nog de advertentieverkoop bij Talpa over te willen doen aan Mediahuis Nederland, maar die toezegging is voor ACM onvoldoende. Volgens de toezichthouder krijgt een fusiebedrijf te veel marktmacht.

‘John baalt’

Tina Nijkamp denkt dat John de Mol flink baalt. ,,Is dit nou goed of slecht nieuws? Tja, dat is voor allerlei partijen anders: RTL en Talpa zullen vanzelfsprekend enorm balen. De tv-producenten zullen opgelucht zijn. De kans is nu groter dat niet alles door John de Mol en Fremantle gemaakt gaat worden”, schrijft ze in Instagram Stories. ,,In de kijkcijfers zal John de Mol vandaag niet echt geïnteresseerd zijn, nu de door hem zo gewilde fusie met RTL niet mag van de ACM. Enorm balen dus voor John.”

Tags

JOHN DE MOLRTLTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck