Gaat Amalia tóch studeren in Madrid?

Gaat Amalia in Spanje studeren?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Door de bedreigingen aan haar adres is het studentenleven van prinses Amalia anders gelopen dan ze hoopte. En omdat het moeilijk in te schatten is wanneer de dreiging stopt, is de kans groot dat ze op zoek is naar een alternatief. Volgens Duitse media heeft Amalia haar pijlen gericht op Madrid!

Studeren in Amsterdam was een mooie droom, maar door de bedreigingen aan haar adres viel die droom al snel in duigen. Toch betekent het niet dat het studentenleven niet voor Amalia is weggelegd, want ze zou ook ergens kunnen studeren waar het wél veilig is.

‘Ik mis het normale leven’

Op Sint Maarten vertelde Amalia voor het eerst over de bedreigingen aan haar adres. ,,Ik ga er heel eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds heel erg moeilijk heb”, zei Amalia. ,,Ik mis het normale leven, het leven van een student. Door een straat kunnen lopen en naar een winkel kunnen gaan.”

Maar dat ze geen gewoon studentenleven kan leiden in Amsterdam, zegt niet dat ze dat ook niet in het buitenland kan. De afgelopen weken is de prinses meerdere keren in de Spaanse hoofdstad Madrid gespot. Samen met koningin Máxima liep ze zorgeloos over straat en kon ze doen wat ze het liefst doet: shoppen.

‘Idee van Máxima’

Uiteraard is het ook de grootste wens van Máxima dat haar dochter zorgeloos over straat kan. Duitse media suggereren dan ook dat het Máxima’s idee was om naar Madrid te gaan en niet zonder reden: zij zou graag willen dat haar dochter gaat studeren in Madrid!

,,Dankzij Máxima’s Agentijnse roots spreekt Amalia heel goed Spaans en zijn de banden met het Spaanse koningshuis heel hecht”, schrijft de Duitse nieuwssite Wunderweib. Amalia zou niet de eerste prinses zijn die haar opleiding in het buitenland voltooit. De Belgische prinses Elisabeth studeert aan de Universiteit van Oxford en de Zweedse prinses Victoria woonde een paar jaar in de VS.

Tags

KONINGIN MÁXIMAPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck