Gaat het Songfestival nog wel door?

Songfestival
Door: Nikola van Krieken
25-02-2020

Door het dolle heen waren we afgelopen jaar toen ons kleine kikkerlandje het Eurovisie Songfestival won. Dit was al in geen tijden meer gebeurd en nu kwam dan eindelijk het festival weer naar Nederland. De begroting, de plek en presentatoren zijn allemaal al geregeld, maar gaat het grote feest in Rotterdam nog wel door?

Bedreiging voor het Songfestival

Nu het coronavirus zich ook in Europa heeft weten te verspreiden, kunnen we er bijna niet meer omheen. Het virus is erg besmettelijk en verspreidt zich zo snel als een trein over de hele wereld. Het leek in het begin nog ver weg. Maar inmiddels zijn er in Europa ook bronnen van het virus ontstaan. ,,Het coronavirus kan een bedreiging vormen voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam”, zegt viroloog Ab Osterhaus in het AD.

Het is onverstandig om zoveel mensen vanuit de hele wereld bij elkaar te brengen. Er wordt daarom rekening gehouden met het feit dat het Songfestival op het laatste moment nog kan worden afgeblazen. Dat is volgens Osterhaus afhankelijk van hoe het virus zich in de komende maanden gaat ontwikkelen.

Wat als…?

,,De fractie wil weten welke scenario’s het college klaar heeft liggen als het zo ver komt dat het coronavirus het songfestival bedreigt. Ook is de vraag gesteld of bezoekers uit landen waar het virus al uitgebroken is, actief worden gescreend op ziekteverschijnselen”, meldt het AD.

Maar Osterhaus ziet het positieve er nog van in: ,,Het kan nog steeds dat het virus uiteindelijk de kop wordt ingedrukt.”

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen