Gaat Jan de Hoop stoppen met nieuwslezen?

Gaat Jan met pensioen?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Wie wel eens naar het RTL Ontbijtnieuws kijkt kan niet om befaamd nieuwslezer Jan de Hoop heen. Hij heeft slecht nieuws. Hij gaat ermee stoppen…

Jan de Hoop maakt op zijn Instagrampagina bekend dat het zijn laatste ontbijtnieuws van dit jaar is. In het nieuwe jaar gaat zijn laatste half jaar bij de commerciële omroep in. Hij meldt: ‘Rond 18 juni is het na 33 jaar klaar.’ Bij zijn dertigjarig jubileum zei De Hoop nog dat hij altijd fluitend naar zijn werk ging. Zijn vertrek betekent overigens niet dat De Hoop helemaal stopt met werken…

Omroep Gelderland

In een interview met de huis-aan-huiskrant City kwam het onderwerp van de pensionering ter sprake. Toen zei de goedlachse nieuwslezer: ,,We hebben tegen elkaar gezegd dat als ik het niet meer leuk vind dat ik dan kan stoppen. En als RTL het niet meer goed vindt gaan, dat ik dan ook opstap. Waar ik zeker niet mee stop, is de radio. Ik doe dat elke zaterdagochtend tussen 10 en 12 uur bij Omroep Gelderland en dat blijf ik doen tot ze me wegdragen.” Hij heeft samen met zijn man ook een eigen bedrijf, dat gaat ook gewoon door.

Masker

Jan de Hoop heeft met 33 jaar een illustere carrière om op terug te blikken. Als hij tegenwoordig voor de camera zit gaat het hem allemaal vrij gemakkelijk af, maar dat is niet altijd zo geweest. Het journaalicoon droeg naar eigen zegge vroeger een masker als hij op televisie verscheen: ,,Toen ik pas bij RTL werkte, wilde ik het vooral goed doen. Zodra je werkt aan het presenteren gaat het mis, het moet vanuit jezelf komen. In het begin droeg ik een jasje en was ik ook heel erg bezig met ‘hoe zit ik, hoe kijk ik, hoe zet ik de punten, gaat het niet te snel?’ Het heeft echt een paar jaar geduurd voordat ik mezelf kon zijn.” Daarom heeft De Hoop ook een goede tip voor mensen die zelf iets moeten presenteren: ,,Wie geen masker draagt, kan ook niet ontmaskerd worden.”

Mok en trui

Met het verdwijnen van Jan de Hoop, verdwijnt ook zijn gewoonte om zijn mok af te stemmen op de trui. De Hoop: ,,Dat is per ongeluk ontstaan. Ik vond het wel een aardig idee. Mensen begonnen ook mokken op te sturen. Op een gegeven moment stemden we ook de kleur van het papier af op mijn trui. Maar dat hield op bij het vorige decor. Toen kwam er licht uit de tafel. En als ik dan rood papier had, werd mijn gezicht helemaal rood. Toen is het gestopt.”

Thailand en Mexico

De Hoop kan tot het nieuwe jaar in elk geval genieten van een welverdiende vakantie. Hij vertelde dat hij graag naar Thailand en Mexico gaat. Over Mexico zei hij: ,,Daar zijn in de winter de walvissen in de baai, die zie je dan uit het water springen.” Voor een goed vakantiegevoel hoeft hij overigens niet ver te reizen: ,,De plek waar we wonen is heel mooi, ik heb constant het idee dat we op vakantie zijn.”

Tags

JAN DE HOOPMEXICOOMROEP GELDERLANDRADIORTLRTL NIEUWSTHAILANDTRUI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck