Geachte Lezers,

Oranje Boven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Alle ogen zijn dezer dagen gericht op prinses Amalia. De Prinses van Oranje staat aan het begin van haar studie in Amsterdam. Ze zet daarmee de volgende schreden in een lang opleidingstraject richting de troon. 

Elke stap die prinses Amalia neemt, gaat langs de maatschappelijke meetlat, want het zegt iets over hoe onze toekomstige vorstin zich ontwikkelt. 

Het eerste dilemma diende zich al aan voor haar studie goed en wel begonnen was. ‘Wordt ze al dan niet lid van het omstreden Amsterdamse studentencorps’, vroeg de samenleving zich af. Zeker nadat dit corps afgelopen zomer (opnieuw) ernstig in opspraak raakte door grensoverschrijdend gebral van bestuursleden. 

Ons toekomstige staatshoofd heeft niets te zoeken binnen een gezelschap waar men vrouwen voor ‘hoer’ uitmaakt. Gelukkig staat het kompas van prinses Amalia goed afgesteld. Vlak voor het begin van het studiejaar liet ze weten geen lid te worden van het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.), zoals het corps voluit heet.

Dat zal uiteindelijk toch geen gemakkelijke beslissing zijn geweest. Amalia had er namelijk veel zin in. In het boekje van Claudia de Breij, met wie de prinses eerder persoonlijke gesprekken voerde, toonde ze zich nog vastbesloten om lid te worden van het corps: ‘Met een jaarclub en alles er bij’.

Met het nemen van dit besluit laat Amalia zien niet doof te zijn voor gevoelens in de samenleving en in staat te zijn zich daaraan aan te passen. 

Oranje Boven, boordevol royaltynieuws, ligt nu in alle supermarkten van Dirk van den Broek en de slijterijen van Dirck3.

Oranje Boven


Tags

ORANJE BOVENROYALTY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck