Gedetineerden moeten toch mondkapje op van minister Dekker

Door:
22-01-2021

DEN HAAG (ANP) – Gedetineerden moeten toch mondkapjes gaan dragen als zij geen 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Dat heeft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) besloten. Gevangenen werden daartoe tot dusver uit veiligheidsoverwegingen niet verplicht. Ook zal er in alle inrichtingen en tbs-klinieken preventief getest worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dekker heeft daartoe besloten vanwege het toenemend aantal besmettingen in gevangenissen en de mogelijke rol die de Britse variant hierbij speelt, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Hij had het OMT om een advies gevraagd. Er kan van de regels worden afgeweken als “de veiligheid, leefbaarheid en/of zorg en behandeling van justitiabelen hiertoe noodzaken”.

De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet deze week aankondigde, hebben ook gevolgen voor gedetineerden. Zij mogen nu ook nog maar één bezoeker ontvangen. De beperking van het aantal mensen dat een huishouden mag ontvangen, betekent ook dat begeleid verlof naar familie niet meer kan plaatsvinden omdat het maximumaantal bezoekers dan wordt overschreden.

 

ANP

 

 

Meer DenD