Geen chemo voor Charles? ‘Kiest voor nieuw soort behandeling’

Geen chemo behandeling voor prins Charles
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sinds naar buiten is gekomen dat koning Charles aan kanker lijdt, vragen velen zich af wat voor behandeling de Britse koning zal ondergaan. Volgens geruchten krijgt Charles in elk geval geen chemotherapie.

Heel Engeland reageerde geschokt toen naar buiten kwam dat koning Charles kanker heeft. Aan welke vorm van kanker Charles lijdt is niet bekendgemaakt. Volgens Buckingham Palace gaat het in elk geval niet om prostaatkanker. Wel werd de ziekte ontdekt na tests die voorafgaand aan de operatie aan zijn prostaat waren uitgevoerd. 

Geen chemo?

In plaats van elke week chemotherapie te ondergaan, om snelle achteruitgang te voorkomen, zou Charles hebben gekozen voor een nieuw soort behandeling. Deze behandeling zou bestaan uit een ziekenhuisbehandeling die gespecialiseerd is in het type kanker waar de koning aan lijdt. Dat meldt het Spaanse Caras.

Kritiek op dokter

Eerder kwam naar buiten dat er grote kritiek is ontstaan op Michael Dixon, de huisdokter van Charles. Dixon is een groot voorstander van zogeheten complementaire geneeskunde, zoals homeopathie en andere alternatieve geneeswijzen. En in één van zijn artikelen verwees hij naar een experiment waarin gemeld werd dat een Indiaas kruidengeneesmiddel, dat verdund wordt met alcohol, kanker zou kunnen genezen.

Alternatieve geneeswijzen

Ondanks de kritiek bleef het Britse koningshuis achter de omstreden dokter staan. Charles is namelijk een voorstander van alternatieve geneeswijzen. ,,Ik heb grote bewondering voor alles wat hij door de jaren voor mij heeft bekend”, zei Charles in 2019 over Dixon in The Telegraph. ,,Hij is de belichaming van de huisarts die we allemaal willen.”

Tags

KONING CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck