Geen derde seizoen voor Chateau Meiland?

Door: Lies Jansen
17-12-2019

Gisteravond was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ‘Kerst op Chateau Meiland’ te zien. Een groot succes, want weer wist de familie meer dan een miljoen kijkers voor de buis te lokken. De familie was gisteravond ook te zien bij ‘Pauw’ op de NPO, waarin Martien vertelde dat er misschien geen seizoen drie komt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hoewel het een enorme hoeveelheid kijkers is voor het SBS-programma, was dit toch minder dan in het vorig seizoen. Gisteravond had het programma 1,1 miljoen kijkers. Maar de laatste aflevering van het vorig seizoen trok zo’n 300.000 mensen meer, met 1,4 miljoen kijkers.

‘We willen ook een beetje rust’

Het programma is een daverend succes. Niet alleen de kijkcijfers waren gunstig, ook wisten ze het Televizier-gala te winnen. Daarnaast hebben ze een eigen wijn uitgebracht en zit het kasteel voor het hele jaar 2020 nog volgeboekt. Martien is tegenwoordig ook te zien in andere programma’s, als: ‘Cash or Trash’ en ‘Ranking the stars’. De mogelijke reden voor het nog niet vervolgen van het seizoen zal ook deze enorme drukte zijn, legt Martien uit: ,,We willen ook weer een beetje rust. Het is niet alleen de serie, maar het legt zo’n druk op je.”

‘Nog helemaal geen sprake van een derde seizoen’

Tegen Radio Veronica zegt Martien ook: ,,Er is nog helemaal geen sprake van een derde seizoen. We gaan eerst lekker het tweede seizoen afkijken en dan gaan we wel weer zien.”

Je zou bijna vergeten dat de familie een chambre d’hotes moet runnen. Martien over het werken in het chateau: ,,Vrijdag zitten we weer vol en dan gaan we gewoon weer bedden afhalen, wassen draaien en stofzuigen. We zien wel wat de toekomst brengt. We doen alleen maar dingen die we leuk vinden, dus laten we niet op de zaken vooruitlopen.”

Ook dochter Maxime geeft aan behoefte te hebben aan rust: ,,We gaan nu even onze rust pakken. Het wordt nu ook rustiger omdat het winter wordt, dus we krijgen een paar vrije dagen en daar gaan we ook van genieten. Daar zijn we ook wel aan toe.” Toch laat Maxime wel iets doorschemeren over een derde seizoen: ,,Nou ja, we zijn wel aan het praten, maar dat is niet concreet hoor.”

Time-out

Martien geeft aan soms bang te zijn voor ‘overkill’: ,,Of ik bang ben voor overkill? Nou, ja, wel een beetje ja. Ik kan me voorstellen dat als wij de hele tijd met onze kop op tv zijn, dat mensen al heel snel denken: weg met dat hysterische gezin.” Ook laat hij wat doorschemeren over een time-out: ,,Ik denk dus wel dat we het rustiger aan moeten doen, maar ook voor onszelf. We willen zelf ook even een time-out.”

Meer DenD