Geen ingestudeerde grappen op songfestival dit jaar

Songfestival
Door: Charlotte Wijnen
04-05-2021

Er komen dit jaar geen ingestudeerde grappen op het Eurovisie Songfestival. De presentatoren gaan dit jaar liever ‘on the spot’. Een nogal gewaagde keuze...

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Over anderhalve week is het alweer zo ver: het Eurovisie Songfestival. De presentatoren Jan Smit, Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager kwamen afgelopen maandag samen in Ahoy.

Anders dan normaal

Normaal worden tijdens de repetities van het Songfestival alle ‘grapjes’ gemaakt en ingestudeerd, maar Chantal Janzen wil geen ingestudeerde grappen deze editie. Ze vertelt aan NU.nl dat ze al wel vijftig edities van het Songfestival heeft bekeken. ,,Ik heb zoveel gezien wat niet werkte, dus dat gaan we dan ook gewoon niet doen. We gaan gewoon on the spot”, aldus Chantal.

Mega podium

Het podium van het Eurovisie Songfestival is dit jaar mega. Jan Smit heeft aangegeven er enorm van onder de indruk te zijn. ,,Ik doe dit al tien jaar in verschillende landen, maar toen ik hier binnenkwam dacht ik echt: wow.” De spanning bij de presentatoren valt nog mee. ,,Maar dat komt omdat we nog aan het begin zijn”, legt de presentator uit.

Rotterdam is de enige stad die zich twee jaar achter elkaar de gaststad van het Eurovisie Songfestival mag noemen, aangezien het evenement door corona vorig jaar niet door kon gaan. De presentatoren staan te trappelen om met de liveshows te beginnen.

Meer DenD