Geen levenslang voor verdachten moord Peter R. de Vries: Straffen tot 28 jaar

Veroordeling daders moord Peter R. de Vries
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De drie hoofdverdachten in de zaak over de moord op Peter R. de Vries ontvingen vandaag celstraffen tot 28 jaar. Deze straffen zijn lager dan de levenslange gevangenisstraffen die het OM in januari eiste.

In de rechtbank in Amsterdam stonden vandaag negen verdachten terecht voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. De misdaadjournalist werd op 6 juli 2021 neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.

28 jaar

De rechtbank van Amsterdam heeft drie verdachten veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen voor de moord. Schutter Delano G. en Kamil E., de bestuurder van de vluchtauto, worden veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf. Organisator Krystian M. krijgt een celstraf van 26 jaar en één maand.

‘Voorbereiders’

Een derde verdachte krijgt 14 jaar omdat hij de wapens aanleverde en twee mannen, die op de uitkijk stonden en De Vries filmden toen hij zwaargewond op straat lag, krijgen beiden 10 jaar. Drie anderen zijn vrijgesproken. Deze drie worden weliswaar gezien als ‘voorbereiders’ van de moord, maar er is geen bewijs voor hun betrokkenheid.

Levenslang

De straf op de drie hoofdverdachten zijn lager dan het OM in januari eiste. Tegen de schutter, chauffeur en de organisator werden levenslange gevangenisstraffen geëist. Tegen de zes overige verdachten eiste het OM gevangenisstraffen variërend van 3 tot 21 jaar.

De rechtbank benadrukte dat de straf levenslang ook echt levenslang is en dat er daarom ‘uiterst behoedzaam’ wordt omgegaan met deze straf. 

Tags

PETER R. DE VRIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck