Geen martini’s meer: ‘Queen moet stoppen met drinken’

Door: Charlotte Wijnen
15-10-2021

Het is algemeen bekend dat Queen Elizabeth van een alcoholische versnapering houdt. Maar als het aan haar doktoren ligt, moet ze stoppen met het drinken van alcohol. ,,Ze moet één van haar weinige pleziertjes opgeven.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Queen moet martini opgeven

Twee bronnen die dichtbij de Queen staan, onthullen dat haar doktoren hebben gezegd dat ze moet stoppen met het drinken van alcohol. ,,De koningin heeft te horen gekregen dat ze haar avonddrankje, dat meestal een martini is, moet opgeven”, zo zegt één van de bronnen tegen Vanity Fair.

Hoewel ze zelden in het openbaar drinkt, geniet ze blijkbaar de meeste avonden van een drankje. Volgens paleisbronnen is haar favoriete drankje een droge martini, die ook favoriet is van prins Charles. Tijdens het diner geniet de Queen meestal van een glas zoete wijn en zou ze voor het slapengaan wel eens een glas champagne drinken.

‘Oneerlijk’

De Queen heeft een moeilijke periode doorgemaakt na het overlijden van haar echtgenoot prins Philip in april. De afgelopen maanden zag ze er echter een stuk gelukkiger uit.

Maar hoewel ze in goede lichamelijke gezondheid verkeert, is haar toch geadviseerd om de martini te laten staan. En dat heeft alles te maken met haar drukke schema voor de herfst in het vooruitzicht. ,,Het is oneerlijk dat ze in deze fase van haar leven één van haar weinige pleziertjes moet opgeven”, zegt de bron in Vanity Fair.

Meer DenD