Geen mondkapjes in Oscaruitzending

Door: DitjesDatjes
20-04-2021

Aanwezigen bij de uitreiking van de Oscars komende zondag hoeven geen mondkapjes te dragen als de camera’s draaien. De bezoekers is gevraagd tijdens de pauzes voor de reclames, waarin zij meer bewegingsvrijheid hebben, wel hun mond en neus te bedekken, meldt Variety.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De ceremonie volgt daarbij de regels die momenteel gelden voor alle film- en televisieopnames in Los Angeles. In Union Station in die stad, waar het gros van de Academy Awards wordt uitgereikt, kunnen maximaal 170 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Omdat een groot deel daarvan uit de crew bestaat, worden andere genodigden op gezette tijden in en uit de treinterminal geëscorteerd. Alle aanwezigen moeten een temperatuurcheck ondergaan voor binnenkomst en minimaal drie coronatesten hebben gedaan in de dagen voorafgaand aan de ceremonie.

Voor de genomineerde filmmakers wordt toch een kleine versie van de normaliter enorme rode loper uitgerold. Daarvoor is maar een klein deel van de binnenlandse en buitenlandse pers uitgenodigd. Reporters moeten ruim twee meter afstand houden van de genomineerden die zij interviewen.

Regisseur Steven Soderbergh, een van de producenten van de show dit jaar, liet dit weekend in een persconferentie weten dat mondkapjes een belangrijk onderdeel zullen zijn van het “verhaal” dat centraal staat tijdens de uitreiking. “Als dat nogal cryptisch klinkt; dat is ook de bedoeling”, zei hij daarbij.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD