Geen nieuw proces voor Bill Cosby voor misbruikzaak uit 1975

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Bill Cosby krijgt geen nieuw proces na zijn veroordeling wegens seksueel misbruik van een destijds 16-jarig meisje in 1975. De Amerikaanse komiek was in juni in beroep gegaan tegen de veroordeling, maar zijn verzoek werd door een rechter afgewezen, melden diverse Amerikaanse media.

“Cosby heeft niet kunnen aantonen dat hij een oneerlijk proces heeft gekregen of dat er onvoldoende bewijs was om zijn aansprakelijkheid voor de schade van de eiser vast te stellen”, luidde het oordeel van rechter Craig Carlan. Een woordvoerder voor de komiek heeft laten weten dat hij in beroep zal gaan.

Advocaat Gloria Allred, die het slachtoffer Judy Huth bijstond, was tevreden over de uitspraak. “Meneer Cosby zal bitter teleurgesteld zijn over de uitkomst, maar dat verandert niets aan de beslissing van de rechter”, liet Allred weten. “Meneer Cosby zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, in plaats van te blijven vechten tegen het oordeel van de jury.”

Cosby werd in juni door een jury in Californië schuldig bevonden aan seksueel misbruik. De 84-jarige komiek zou de toen 16-jarige Huth hebben gedwongen tot seksuele handelingen. De jury kende Huth een schadevergoeding van 500.000 dollar toe. Cosby heeft de beschuldigingen ontkend en stelde dat hij haar nooit heeft ontmoet.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie