Geen paasvakantie op Mallorca voor koning Felipe

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

De Spaanse koninklijke familie slaat dit jaar voor het eerst sinds het herstel van de monarchie bijna een halve eeuw geleden de paasvakantie op Mallorca over. Koning Felipe en zijn gezin en zijn moeder koningin Sofia ontbreken zondag bij de paasmis in de kathedraal van Palma, de hoofdstad van het vakantie-eiland in de Middellandse zee.

Tekst gaat verder onder advertentie

De koninklijke familie volgt de instructies van de Spaanse regering om tijdens de coronacrisis, die Spanje bijzonder hard heeft getroffen, thuis te blijven. In het Zarzuela Paleis heeft het koningspaar de afgelopen dagen, tijdens de zogenoemde ‘heilige week’ ook geen vrij genomen.

Elke dag installeerden Felipe en koningin Letizia zich voor videoscherm of computer voor een belronde met ziekenhuizen, ministers en maatschappelijke organisaties of bedrijven om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daar waren ook gesprekken bij met de broederschappen die in steden als Sevilla en Malaga normaal gesproken in de week voor Pasen de traditionele processies organiseren.

Het koninklijk bezoek aan Mallorca in april 2018 zorgde voor veel ophef toen het na afloop van de mis bijna tot een handgemeen kwam tussen de koninginnen Letizia en Sofia. Die laatste wilde poseren met haar kleindochters, maar daar was Letizia, die even was vergeten dat elke handeling zichtbaar was en kon worden vastgelegd, duidelijk op tegen. Sindsdien gaan Letizia en Sofia bij publieke optredens opzichtig voorzichtig en vriendschappelijk met elkaar om.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD