Geen verkiezing zeiler van het jaar in 2020

Door:
16-06-2020

De Conny van Rietschoten Trofee voor de beste zeiler van het jaar wordt in 2020 niet uitgereikt. Het Watersportverbond heeft samen met de Stichting Zeiltrophy besloten om de verkiezing dit jaar over te slaan. Als gevolg van het coronavirus zijn zoveel wedstrijden afgelast of uitgesteld, dat van een volwaardig sportjaar geen sprake meer is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Er is inmiddels zoveel geschrapt dat je niet meer over een Zeiler van het Jaar kunt spreken; minimaal de helft van het sportjaar van 2020 is weggevallen”, aldus directeur Arno van Gerven van de Nederlandse bond. “Het is natuurlijk bijzonder jammer dat het niet door kan gaan, zo’n mooi moment om onze watersporten te vieren. Samen met de Stichting Zeiltrophy kijken we naar een nieuwe datum voor het gala in 2021.”

De Conny van Rietschoten Trofee, vernoemd naar één van Nederlands bekendste zeilers, wordt steeds uitgereikt aan de beste zeiler of zeilster van het jaar. Vorig jaar won Kiran Badloe, de wereldkampioen in de RS:X-klasse die aan het begin van dit jaar zijn trainingsmaat Dorian van Rijsselberghe versloeg in de ‘broederstrijd’ om deelname aan de Spelen van Tokio.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD