Geheime correspondentie tussen Diana en Philip ontdekt

Brieven tussen Philip en prises Diana
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Tijdens de huwelijkscrisis van prins Charles en prinses Diana was het prins Philip, die gisteren op 99-jarige leeftijd overleed, die in het geheim correspondeerde met zijn toenmalige schoondochter. Lady Di noemde de echtgenoot van koningin Elizabeth in de brieven ‘Lieve Pa’.

Uit de correspondentie blijkt dat de twee een goede verstandhouding met elkaar hadden. ,,Ik wil u laten weten dat ik u bewonder voor de geweldige wijze u heeft geprobeerd om de intens moeilijke familieproblemen op te lossen”, zo schreef Diana.

Phillip als bemiddelaar

Prins Philip op zijn beurt schreef aan haar terug dat hij het uiterste wilde doen om het gescheiden stel te helpen. Diana antwoordde: ,,You really do care…”

Nadat prins Charles uiteindelijk toch koos voor zijn grote liefde Camilla waren er woorden van begrip van Philip voor Diana. ,,Mama en ik keuren de relatie van Charles met Camilla niet goed en we kunnen voor ons leven niet begrijpen waarom hij Camilla verkoos boven jou’.”

Citaten

Uit die opmerking blijkt dat de ouders van Charles onbegrip hadden voor de keuzes van hun zoon.

Philip op 7 juli 1992: ,,Ik kan alleen maar herhalen wat ik eerder heb gezegd. Ik wil het uiterste doen om jou en Charles te helpen. Maar ik geef toe dat ik geen talenten heb als bemiddelaar in een huwelijk.”

Diana antwoordt op 12 juli: ,,Lieve Pa, ik ben geraakt door uw laatste brief, die mij duidelijk maakte dat u, zoals ik al wist, oprecht zorgen maakt. U bent erg bescheiden over uw vaardigheden op het gebied van huwelijksbegeleiding, en ik ben het niet met u eens! Uit uw laatste brief bleek veel begrip en tact, en ik hoop in de komende maanden uw advies te kunnen gebruiken, wat ze ook brengen.”

Tags

CAMILLACHARLESDIANAKONINGIN ELIZABETHLADY DIPRINS HARRYPRINS PHILIP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck