Geheime koninklijke agenda staatsbezoek lekt uit

Staatsbezoek Duitsland|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

BERLIJN – De geheime missie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Berlijn is dankzij de Berliner Morgenpost wat minder geheim dan gewenst. De krant heeft namelijk een deel van het programma van het staatsbezoek van het koningspaar onthuld. ‘Op deze plekken kunt u het Nederlandse bezoek zien’ aldus het bericht met daarin ook de aankomsttijden.

Verklapt

De Berliner Morgenpost geeft voorrang aan service aan de lezers boven de gevraagde geheimhouding van de precieze koninklijke agenda bij het maandag beginnende staatsbezoek. Daarin is ook een werkbezoek opgenomen aan de Duitse hoofdstad, die de zestiende en laatste deelstaat is die Willem-Alexander en Máxima sinds juni 2013 bezoeken. De krant heeft de Berlijnse onderdelen verklapt, zoals de korte wandeling bij de Brandenburger Poort maandag en een bezoek aan een groot park dinsdag.

Staatsbanket

Andere onderdelen kunnen de Berlijners overigens wel raden en die zijn ook niet allemaal stil gehouden. Het koningspaar vliegt immers naar het nieuwe vliegveld en wordt daarna officieel welkom geheten door gastheer bondspresident Frank-Walter Steinmeier op Slot Bellevue. Een kranslegging bij de Neue Wache en staatsbanket staan zoals gebruikelijk ook op het programma, evenals een afscheidsbezoek aan bondskanselier Angela Merkel. Alleen de precieze tijden zijn niet bekendgemaakt.

Corona

Dit om een grote toeloop van publiek, dat dan geen onderlinge afstand zal houden, te voorkomen. Bij de reeks werkbezoeken die het koningspaar de afgelopen jaren bracht aan de deelstaten kwamen regelmatig duizenden nieuwsgierigen en Oranjefans op de been om een glimp op te vangen van de ‘betoverende Nederlandse modekoningin Máxima’ en haar man, zoals een lokale krant het eens omschreef. 

In Berlijn, waar de coronaregels nog redelijk streng zijn, is zo’n toeloop niet gewenst. Vandaar dus de geheimhouding van de details van het programma. Maar daar had de Morgenpost even geen boodschap aan. 

Tags

BERLIJNDUITSLANDGEHEIMMAXIMESTAATSBEZOEKUITGELEKTWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck