Geheime therapiesessies redden huwelijk Jan Smit

Jan Smit onderging geheime sessies om huwelijk te redden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Jan Smit onderging in het geheim behandelingen in Spanje toen hij kampte met een zware burn-out. Daarna wachtte hem in Nederland een hersteltraject, waardoor hij er uiteindelijk weer bovenop kwam. Maar de geheime sessies hebben niet alleen ervoor gezorgd dat hij mentaal weer de oude werd, ook wierp het zijn vruchten af in het huwelijk met Liza.

Het hersteltraject in Nederland doorliep Jan Smit deels in een gehuurd appartement buiten Volendam, wat zorgde voor hardnekkige geruchten. Er werd gefluisterd dat het huwelijk tussen hem en Liza in zwaar weer verkeerde.

Wennen aan thuiszitten

En hoewel Jan grotendeels is hersteld, volgt hij nog steeds therapie. In het Vlaamse Dag Allemaal vertelt hij dat het hem houvast geeft en hij kan het iedereen aanraden, ook als ‘gewoon een uitlaatklep’. Hij wil niet meer te veel druk op zichzelf leggen en meer tijd vrijmaken voor zijn gezin.

Jan realiseert zich dan ook dat hij als zanger niet eeuwig topnoteringen blijft behalen. Vroeger had hij dat moeilijk gevonden, maar op dit moment heeft hij maar één nummer 1 en dat is zijn gezin.

‘Ik kreeg weer een normale relatie’

Toen hij tijdens zijn burn-out thuis kwam te zitten, moest hij daar wel eerst een tijd aan wennen. Ook Liza vond het lastig, omdat ze beiden niet gewend waren zoveel tijd samen te zijn.

,,Maar door me over te geven aan de realiteit kreeg ik weer een normale relatie”, legt Jan uit in Dag Allemaal. ,,Ik maak het ontbijt, we gaan samen fietsen of de hond uitlaten… Doordat we weer meer dingen samen doen, groeien we vanzelf weer dichter naar elkaar toe.”

Niet alleen zorgde de therapie voor nieuw liefdesgeluk voor hem en Liza, ook kreeg Jan een sterkere band met zijn kinderen. Voorheen overlaadde hij ze met cadeautjes omdat hij veel weg was, maar zijn kinderen vinden zijn aandacht en aanwezigheid veel fijner. ,,Wat ik met hen heb gemist, kan ik nooit meer inhalen. Ik kan alleen maar extra genieten van de tijd die ik nu met hen kan spenderen.”

Tags

BURN-OUTHUWELIJKJAN SMITTHERAPIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck