Gemeente dreigt met dwangsom voor theater dat volle zaal wil

Door: DitjesDatjes
15-09-2021

De gemeente Haarlem zal handhavend optreden als de voorstellingen van donderdag- en vrijdagavond in theater De Liefde met volle capaciteit doorgaan. Bij die handhaving hoort een dwangsom van 2500 euro, laat een woordvoerder van de gemeente Haarlem weten na berichtgeving van het AD.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Gemeentelijke toezichthouders zullen donderdag controleren of het theater zich aan de Covid-maatregelen houdt. Als er meer dan 80 mensen in de zaal zijn, dan komt er een belastende dwangsom”, aldus de woordvoerster. Die dwangsom wordt ook daadwerkelijk opgelegd als het theater zich op vrijdag opnieuw niet aan de coronaregels houdt en meer dan 80 personen toelaat in de zaal.

Door de huidige coronamaatregelen mogen theaters momenteel twee derde van de volledige capaciteit binnenlaten. Per 25 september geldt de maatregel niet meer, maar het Haarlemse theater besloot al eerder een einde aan de maatregel te maken. Het theater communiceerde dat tijdens de voorstellingen van Theo Maassen donderdag en vrijdag alle 120 stoeltjes per avond bezet zullen zijn. De bezoekers moeten vooraf hun CoronaCheck-app laten zien.

De woordvoerder van de gemeente laat weten dinsdag te hebben gesproken met het theater om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Er zouden diverse alternatieven zijn besproken, maar het theater kiest ervoor om de zaal helemaal open te gooien.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD