Georgina Verbaan zwaar onder vuur na meeleven met gijzelnemer

Georgina ZWAAR onder vuur
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een heftig voorval gisterenavond in de Apple Store in Amsterdam: een 27-jarige man heeft een toerist urenlang gegijzeld. Hoewel iedereen meeleeft met de gijzelaar, toont Georgina Verbaan juist medeleven met de gijzelnemer. ,,Heel naar voor die man.”

Amsterdam werd gisteren opgeschrikt door een heftig voorval. Een man werd bijna zes uur lang gegijzeld in de Apple Store. Het waren angstige uren voor de gijzelaar, maar Georgina Verbaan zegt het ook ‘heel naar’ te vinden voor de gijzelnemer zelf.

‘Ook heel naar dat gijzelnemer is aangereden’

Even na 17:30 uur nam de man direct iemand in gijzeling. Het slachtoffer was een Britse man die klant was in de winkel. De gijzelnemer had de gijzelaar urenlang onder schot en dreigde zich op te blazen. Toen de Britse man kans zag de Apple Store uit te rennen, rende de gijzelnemer direct achter hem aan naar buiten. De verdachte is vervolgens door een auto van de Dienst Speciale Interventies (DSI) aangereden en is naar het ziekenhuis gebracht.

Twitter stroomde vol met medeleven voor de gijzelaar, die gelukkig ongedeerd is gebleven. Ook Georgina Verbaan wilde iets op Twitter kwijt over de situatie, maar koos er juist voor om wat te zeggen over de gijzelnemer. ,,Bizarre avond. Toch ook heel naar dat die man is aangereden”, twittert de actrice.

‘Bizarre tweet’

En die opmerking komt haar op ongelooflijk veel kritiek te staan. ,,Ik weet nu zeker dat je maar 1 hersencel hebt. En zelfs die werkt niet, triest”, reageert iemand. Een ander vindt het vooral vreemd dat Georgina in haar tweet niets zegt over de gijzelaar, het slachtoffer in het verhaal. ,,Bizarre tweet dit! Hoe werkt dat in je hoofd als jouw tweet alleen gaat over hoe naar het voor de gijzelnemer is?”

Georgina is duidelijk geïrriteerd door alle kritiek die ze over zich heen krijgt. ,,Dat ik zeg dat ik iets naar vind betekent niet dat ik denk dat het ongeoorloofd was. Dat betekent dat ik het naar vind”, twittert ze. ,,Mensen willen alles in kampen verdelen. Word er gek van.”

Tags

AMSTERDAMGEORGINA VERBAANGIJZELINGHEFTIGKRITIEKONDER VUUR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck