Gepensioneerd keizerspaar naar ziekenhuis voor controle

Door: DitjesDatjes
18-09-2020

De Japanse keizer-emeritus Akihito (86) en keizerin-emerita Michiko (85) hebben vrijdag een bezoek gebracht aan het ziekenhuis van de Keizerlijke Hofhouding op het terrein van het keizerlijk paleis in Tokio. Volgens het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding ging het sinds vorig jaar mei gepensioneerde keizerspaar voor routine-onderzoek naar het ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Keizerin Michiko was daar een week geleden ook al. Ze werd afgelopen jaar geopereerd voor staar en borstkanker en vanwege de coronapandemie en de beperkende maatregelen die in Tokio van kracht waren, was eerder het ziekenhuisbezoek uitgesteld.

Akihito (86) maakte vrijdag evenals een week eerder van de gelegenheid gebruik om ook naar het biologisch onderzoeksinstituut te gaan, dat eveneens op het paleisterrein staat. Daar doet Akihitoal een levenlang onderzoek naar de gobie, een baarsachtige vis.

Keizer Naruhito, die zijn vader op 1 mei vorig jaar opvolgde, kwam donderdag voor het eerst in een maand weer even buiten zijn residente. Hij opende namelijk de 202e buitengewone zitting van de Diet, het Japanse parlement. Een dag eerder was een nieuwe regering aangetreden onder leiding van Yoshihide Suga, als opvolger van de om gezondheidsredenen afgetreden premier Shinzo Abe.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD