Geplaagde Op1-ster Talitha Muusse geeft zichzelf een cijfer

Talitha Muusse
Door: Eva Steins
01-02-2021

De televisiewereld stond afgelopen weken op zijn kop met de komst van de nieuwe Op1-presentatrice Talitha Muusse. Duidelijk was hoe het nieuwe gezicht door de NPO zonder enige ervaring voor de leeuwen werd gegooid. Nu reageert Talitha op alle kritiek én geeft zij haar presenteerwerk een cijfer…

De nieuwbakken Op1-ster ligt frontaal onder vuur sinds haar debuut. Talitha, die nooit eerder een programma presenteerde, werd flink op de proef gesteld toen zij drie weken geleden meteen aan de grote tafel mocht plaatsnemen. Met de ervaren Sven Kockelman vormt Muusse een duo, maar zowel bekend als onbekend Nederland zien haar liever vertrekken. Zo noemde Angela de Jong haar ‘een stagiair’, vond Johan Derksen haar ‘heel erg slecht’ en vonden kijkers haar ‘bloedirritant’.

Kritiek

De kritiek was op z’n zachts gezegd niet mals. Wat vindt Talitha zelf van alle ophef? Zij bekent bij BNR Nieuwsradio niets te hebben meegekregen van de negatieve reacties. ,,Ik heb dat dus helemaal niet meegekregen. Ik heb al mijn social-media-accounts gewoon uitgezet.”

Talitha ziet haar debuut bij Op1 als een uitgelezen kans om zichzelf te ontwikkelen.

,,Ik weet dat dit mijn eerste tv-presentatie is en dat is een vak op zichzelf. Natuurlijk kan ik daar een groei in maken en er superveel van leren, zoals van Sven. Ik zou er oprecht beter in willen worden. Ik denk wel van mezelf dat ik er talent voor heb, omdat ik goed kan babbelen en ik denk ook dat ik kan presenteren. Maar dat ik kan groeien, natuurlijk, dat staat buiten kijf.”

Ervaring

Het feit dat Talitha zonder enige ervaring kon plaatsnemen aan tafel bij een van de grootste talkshows van Nederland verbaasde velen. Maar Muusse kijkt daar zelf heel anders tegenaan.

,,Ik ben vóór mensen met weinig ervaring in de Champions League. Dat is bijna de kern van mijn werk. Mijn hele eigen werk bestaat de afgelopen tien jaar uit jongeren plaatsen op andere plekken van de Champions League. Ik denk dat Nederland daar oprecht beter van wordt.”

Talitha vindt zelf dat ze het goed doet. ,,Ik denk dat we scherpe gesprekken hadden, ik heb de vragen gesteld waarvan ik zelf denk: dat zijn de vragen die ik zou willen horen als kijker.”

Cijfer

De kersverse presentatrice ziet wel verbeterpunten in haar werk. Velen vielen over de wijze waarop zij mensen onderbrak. Ook noemt Muusse dit zelf als verbeterpunt.

,,Dat is ontspannen worden, maar ook de wijze waarop je mensen interrumpeert en vragen opbouwt. Ik heb heel erg de neiging om gelijk mijn eigen analyse in de vraag te gooien, maar de vraag is ook of dat voor de kijker fijn is. Maar ook de onderlinge chemie met Sven heeft tijd nodig om te groeien.”

De presentatrice geeft zichzelf een rapportcijfer. ,,Ik denk een 7. Dat vind ik een lekker begin en daar kan ik op voortbouwen. Het streven is een 10.”

Meer DenD