Geraldine Kemper open over overleden vader: ‘Verslaafd aan heroïne’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Geraldine Kemper vertelt voor het eerst open over haar overleden vader. Hij bleek verslaafd te zijn aan heroïne en die verslaving kostte hem uiteindelijk zijn leven. ,,Hij liet dat spul ook gewoon zien”, vertelt Geraldine in het programma Boerderij van Dorst.

Tijdens een autoritje met Raven van Dorst vertelt Geraldine openhartig over haar jeugd. Toen ze vijf jaar oud was, verliet haar vader het gezin. ,,Hij was verslaafd. Aan het bruine spul, heroïne”, vertelt ze. ,,Ik was nog heel jong, dus heb pas achteraf gehoord wat er precies aan de hand was. Ik denk dat mijn moeder hem de keuze heeft gegeven: het is dit of dat. En toen heeft hij ’dat’ gekozen.”

‘Niet bij met zijn hoofd’

Geraldine heeft de verslaving van haar vader lange tijd voor zich gehouden, maar nu hij er niet meer is heeft ze toch behoefte om erover te praten. Pas toen ze 28 jaar was besloot ze haar vader op te zoeken. ,,Na hem zoveel jaren niet te hebben gezien, was het toch wel een vreemde. Hij was er ook niet helemaal bij met zijn hoofd, in een hele andere staat.”

Geen afscheid

Hij bleek nog steeds verslaafd aan heroïne. ,,Hij liet dat spul ook gewoon zien, maar zo normaal is dat niet. Als ik er nu aan terugdenk, denk ik: hoe heb ik dat in godsnaam gedaan?”, vraagt ze zich af. Geraldine heeft haar vader maar één keer gezien voor hij overleed. Ze kreeg vorig jaar een telefoontje dat het niet goed met hem ging, maar ze was te laat om afscheid te nemen. ,,Toen hij kwam te overlijden, kwam ik net terug van wintersport, dus ik was niet op tijd om afscheid van hem te nemen.”

Rouw

Ondanks dat Geraldine haar vader niet goed kende, heeft ze het er moeilijk mee gehad. ,,Je bent toch aan het rouwen om iemand die je eigenlijk niet goed kent. Maar ergens dacht ik: nu kan ik hem ook niet meer echt leren kennen. Een vaag rouwproces.”

Tags

GERALDINE KEMPER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie